Friday, July 27, 2007

Comic Con - Izvestaj

Oko 17:08 svetla u Sali 20 su se zatamnila, sto je propratio gromoglasan aplauz publike a zatim tisina. Oni koji su bili prisutni imali su priliku da vide DVD dodatak o tome kako su OTHERS-i gledani od strane ekipe i glumaca. Jedna od zanimljivih stvari u videu koja je bila naglasena od strane Damona i Carltona je da su i Mikhail i Isabel mrtvi!

Dogadjaj je zvanicno poceo u 17:10 Damonovim i Carltonovim izlaskom na binu.

Carlton je predstavio video klip koji prikazuje inserte iz igrice Lost, koju razvija UBISOFT, i koja ce se pojaviti, po njegovim recima, kada se Lost vrati na male ekrane. Sto ce reci prvi kvartal 2008. Video klip igre mozete videti ovde

Damon je napravio zanimljiv komentar oko 17:17, kada je rekao da su oni odavno razmisljali o konceptu flash forwarda ( koriscenog po prvi put u zadnjoj epizodi 3 sezone ), ali da informaciju nisu mogli da podele sa drugima kako ne bi publici unistili seasone finale...

Oko 17:21 pocela je Q&A sesija koja je dala odgovore na neka zanimljiva pitanja kao sto su:

1) Princip flashback-a i flashforward-a bice zadrzan u sledecim sezonama, samo necemo znati koliko u buducnost su otisli (pr. 1 godina ili 5., ili cak 10)

2) Postavljeno je i pitanje da li je Ben namerno upao u Danijelinu zamku i bio zarobljen? Ispostavilo se da je Ben bio na putu ka nekom mestu. Kom mestu? To nisu otkrili, ali su obecali da ce na to pitanje biti odgovoreno u 4 sezoni!

DDDzek i Kler ce otkriti da su brat i sestra.

;l'l;Richard Alpert se nece ili ce se vrlo malo pojavljivati za vreme 4 sezone ( verovatno zbog drugih obaveza)

Jos uvek nemaju naziv za prvu epizodu 4. sezone.

Libby-jino odsustvo u toku 3 sezone nije bilo namerno, videcemo je opet u 4 sezoni.

Cudoviste od dima se zove Cerberus, ali je nagovesteno da nema samo jedno ime!

Damon je naglasio da odlazak Jacka i Kate sa ostrva nikako nije kraj serije! Cak sta vise! Postoji celo jedno poglavlje van ostrva!

4) Receno nam je da ima 8 pisaca koji pisu seriju, medju njima sui Damon i Carlton. I da svako ima relativnu slobodu da ubaci neku svoju ideju koju kasnije ako se pokaze moguce povezuju sa ostatkom price.

5) Neko iz publike je pitao zasto je 3. Sezona bila toliko nasilna? Oni su rekli da nije bila nista manje nasilna od prve, u kojoj su Dzek i ekipa bili ti koji su bili brutalni! Samo sto to sada izgleda malo drugacije kada to rade “losi momci”.

Zatim se uz zvona na binu popeo Harold Perrineau aka Michael:

Receno nam je da se vraca kao regularni lik, ali ne i kada ce se tacno pojaviti, zna se samo da ce to biti negde pocetkom sezone.

Jos jedna od zanimljivih informacija je da ce Lost promeniti termin prikazivanja. Izgleda da ce to ove sezone biti petak.

Neko je pitao Damon i Carltona ko je u sanduku? Njih dvojica su dozvolili Haroldu da pokusa, on je rekao John Lock ( doduse zvucao je prilicno sarkasticno ), a moje misljenje je da ni glumci jos uvek ne znaju to, i da pisci za sada tu tajnu cuvaju za sebe.

Pri kraju pitanja i odgovora, neko je pitao da l ice biti flashback Danijele Ruso ( Mira Furlan ). Na sta su odgovorili da se iskreno nadaju, ali da neke stvari moraju da se poklope na ostrvu ( nisu rekli sta ) da bi do toga doslo, i obecali su da ako ga ne bude u ovoj sezoni, sigurno dolazi sledece!

Finalni dogadjaj ove veceri bio je video iz Norvick-a, Norveska. U kome Marvin Candel ( koristeci alias Edward Hourwax ) predstavlja jos jednu Dharma stanicu: The Orchid. Receno je da je to 6. stanica. To nije botanicka basta kao sto su ljudi koji su otisli da rade u njoj rekli svojim porodicama, vec jos jedna lokacija na ostrvu na kojoj pokusavaju da obrazuju Kashmir efekat (http://en.wikipedia.org/wiki/Kashmir_effect). Stanica se jos koristi i za kloniranje zeceva, slicnih onima koje je Ben koristio kada je mucio Sawyera. Video se zatim prekida in a trenutak se na ekranu moze videti recenia ( GOD LOVES YOU AS HE LOVED JACOB ). Zatim se vidi video gorile koja vozi biciklo. U Sali se ukljucuje alarm iz hatcha in a jednoj polici u sali se pojavljuje crni zec sa brojem 15 na telu.

To je sve cega se nas izvor secao o videu koji je bio prikazan.

Sto se tice DVD-a trece sezone, zna se samo da ce se u prodaji pojaviti 11. Decembra.

Sto se tice Mobizoda ( epizoda za mobilne telephone, koje nece biti potpuno povezane sa glavnom radnjom serije ), nadaju se da ce biti gotove pre pocetka 4. sezone. Jos uvek imaju ugovor sa Verizonom ( mobilna mreza ), a posle isteka mobizode ce se pojaviti i na internetu!

Toliko sa COMIC CON-a...

1 comment:

Anonymous said...

Хвала за занимљив блога