Thursday, August 2, 2007

The Arrow


The Arrow je DHARMA Initiative stanica koja se nalazi negde u severoistocnom delu ostrva.

Malo se zna o originalnoj ulozi Arrow stanice. Horace je bio matematicar koji je nosio znacku stanice na svom random odelu, ali priroda njegovog posla nam je nepoznata. ( pojavljuje se u epizodi “The man behind the curtain” ).

U dodatku “Secrets of the hatch” DVD cele druge sezone, receno je da je Arrow prva stanica. Ali takodje su rekli i da je Swan druga stanica, tako da se to moglo odnositi in a redosled na koji su pronadjene. ( A moguce je i da je samo bila producentska greska )

Iako je moguce da je stanica imala drugaciju originalnu ulogu, na kraju se zasigurno zna da je koriscena za skladistenje. Njeno ime i symbol se takodje nalaze na blast door mapi ( onoj koju je nasao Lock ).

Kada je otkrivena 2004, rec KARANTIN je bila napisana na unutrasnjoj strain vrata. Stanica je i dalje imala struju i svetlo ali je bila u stanju raspadanja.

U ovoj stanici su nasli isecak iz Swan orientation filma, sto ukazuje na to da ju je Radzinsky posetio za vreme 90-tih kada je radio u Swanu, zajedno sa Kevinom Inman-om.

Stanicu su prvi otkrili putnici koji su se nalazili u repu aviona, posto je njihov deo pao na skroz suprotnu stranu ostrva.

No comments: