Saturday, August 4, 2007

The Looking Glass


The Looking Glass je ime podvodne DHARMA Initiative stanice. Stanica se nalazi pod vodom u blizini juznog dela ostrva, na mestu gde je Sayid nasao kabal.

Sedi na potpornicima malo uzdignuta od dna okeana. Ne zna se tacna dubina, ali sema stanice ukazuje na to da se nalazi na nekih 70 metara od povrsine ( 220 stopa ), i to je previse duboko za bilo koga bez ronilacke opreme.( osim ako niste sampion u ronjenju slobodnim stilom ;) ) Tako da mora biti plice od toga. Ima bazen koji moze da primi podmornicu.

Stanica je imala opremu koja je mogla da blokira signale koji su dolazili ili odlazili sa Ostrva. Oprema je dizajnirana na takav nacin da moze da radi cak i ako se stanica poplavi, i takodje je bila otporna na EMP ( elektro magnetni puls ). Blokirajuca oprema mogla je biti zaustavljena unosenjem sifre. Pored opreme za blokiranje, stanica je imala video komunikacioni terminal koji je radio u oba smera, koji se ukljucio kada je Charlie “odsvirao” sifru.

Logo za stanicu je zec, sto mozemo videti na semi stanice, na samom krovu stnice, i u unutrasnjosti. Logo na semi in a stanici se razlikuju. Na krovu stanice, na vratu zeca, nalazi se crni krug, u kome skazaljke pokazuju 8:15.

No comments: